Foodora Market

Lukuaika: 3 pöytäkirja.

Foodora Market

Foodora lanseerasi Foodora Market -konseptin vuoden 2021 alussa, ja sen jälkeen se on kasvanut valtavasti. Heillä on jo neljä myymälää Oslossa ja yhteensä yhdeksän myymälää eri puolilla Norjaa. Palvelun avulla ruoan valitseminen ja ostaminen on helppoa, ja tuotteet toimitetaan kotiovelle 30 minuutin sisällä tilauksesta. Foodora Marketin menestykseen on monia syitä, ja työ uusien tuoteryhmien ja mielenkiintoisten toimittajakumppanuuksien parissa jatkuu.

– Pandemian aikana monet ovat löytäneet palvelumme, olleet tyytyväisiä sen laatuun ja jatkaneet palvelun käyttöä jokapäiväisessä elämässään. Menestyksemme on luultavasti monitahoinen. Kiireisen arjen keskellä on hämmästyttävää, miten kätevää on saada tavarat suoraan kotiovelle ilman, että niitä tarvitsee suunnitella pitkälle etukäteen. Kaupassamme tapahtuu jatkuvasti jännittäviä asioita, ja asiakkaat löytävät sovelluksesta aina jotain uutta, kuten kampanjoita, uutuustuotteita ja inspiraatiota, sanoo Foodora Marketin projektikoordinaattori Elin Granlund.

Tarve kasvaa

Ensimmäisen myymälän avaamisen jälkeen yritys on huomannut, että kysyntä on erityisen suurta pääkaupungissa. Elokuussa yhtiö avasi yhdeksännen myymälänsä, Foodora Market Sofienbergin. Kyseessä oli neljäs myymälä Oslossa ja toistaiseksi suurin koko maassa. Suuremmat tilat valittiin tarkoituksella, jotta nykyiset tilausmäärät voitaisiin käsitellä entistä paremmin, ja jotta yrityksellä olisi hyvät valmiudet myös tulevaan kasvuun. Pandemian aikana monet ihmiset tarvitsivat apua ruokaostosten tekemisessä sairauden tai tartuntariskin vuoksi. Kotiin toimitettujen elintarvikkeiden tarjoaminen on kuitenkin edelleen suuri apu väestölle.

– Asiakkaillamme on hyvin erilaisia tarpeita, ja autamme niin lapsiperheitä kuin sairaita, jotka eivät pääse kauppaan. Ehkä joku on unohtanut jonkin ainesosan illallista varten ja vieraat ovat tulossa puolen tunnin kuluttua. Arjessa voi tulla eteen monia tilanteita, joissa Foodora Market voi olla suureksi avuksi, Granlund sanoo.

Yritys tarjoaa laajan päivittäistavaravalikoiman, jota päivitetään jatkuvasti uusilla tuotteilla, ja jotka voidaan toimittaa nopeasti kotiovellesi. He ovat myös laajentaneet valikoimaa uusilla tuoteryhmillä, joita ei välttämättä ole saatavilla tavallisessa ruokakaupassa. Foodora Market myy esimerkiksi Spillfabrikkenin pelejä ja W.B Samsonin leipomotuotteita Oslon alueelta.

Vakaa verkkoyhteys

Foodora Market on sovelluspohjainen kauppa, ja siten täysin riippuvainen vakaasta verkkoyhteydestä. Tämän vuoksi he ovat tehneet GlobalConnectin kanssa sopimuksen verkkopalvelujen turvallisesta toimittamisesta liiketoiminnan tehokkaan toiminnan varmistamiseksi. Sopimukseen sisältyy rajoittamattomalla nopeudella toimiva valokuituyhteys, joka takaa vakaan internetyhteyden koko työpäivän ajan.

– GlobalConnect on ollut ehdottoman tärkeä myymälöidemme toiminnan kehittämisessä. Palvelun kattavuus on hyvä ja meillä on valokuituyhteys myymälöissä ympäri maata Stavangerista Tromssaan. Olemme myös saaneet uskomattoman hyvää apua ja tukea, jos haasteita on ilmennyt, Granlund selventää.