Suomeenkin laajentanut GlobalConnect käynnistää kansainvälisen Carrier-toiminnan

Lukuaika: 3 pöytäkirja.

(15.10.2020) GlobalConnect on perustanut GlobalConnect Carrier -liiketoimintayksikön, joka tarjoaa palveluita suurta verkkokapasiteettia tarvitseville teknologiajäteille (hyperscaler-toimijat), operaattoreille ja järjestelmäintegraattoreille. GlobalConnect Carrier toimii kansainvälisille asiakkailleen yhden luukun -periaatteella koko Pohjois-Euroopassa.

“GlobalConnect-konserni perustettiin vuoden alussa. Uusi liiketoimintayksikkömme GlobalConnect Carrier osoittaa, millaisia hyötyjä on saatavissa, kun toimimme yhtenä yrityksenä ja voimme tarjota saumattoman ratkaisun koko Pohjois-Euroopassa. Tukkumarkkina kasvaa tällä hetkellä nopeammin kuin loppukäyttäjäliiketoiminta. GlobalConnect Carrierin ansiosta meillä on kykyä ja tietoa kehittyä keskitetyksi kumppaniksi suurimmille teknologiajäteille, operaattoreille ja järjestelmäintegraattoreille”, GlobalConnectin toimitusjohtaja Martin Lippert sanoo.

GlobalConnect Carrier -liiketoiminnan tavoitteena on kasvaa alansa mieluisammaksi kumppaniksi Pohjois-Euroopassa.  Uudella liiketoimintayksiköllä on jo nyt vahva, menestyksekäs ja tyytyväinen asiakaspohja, jota voidaan nyt palvella entistäkin paremmin.

“Vaikka GlobalConnect Carrier tarjoaa palvelujaan koko Pohjois-Euroopassa, meillä on kuitenkin vahva paikallinen läsnäolo ja asiantuntijat joka maassa. He tuntevat omat markkinansa ja tietävät, mitä esteitä matkalla menestykseen on. Samalla heillä on osaamista ratkaista ongelmia koko organisaatiomme osaamista hyödyntäen. Carrier-toiminnasta sai aikoinaan alkunsa sekä GlobalConnect että IP-Only, jotka sitten fusion myötä yhdistivät kaksi vahvaa verkkoaan yhdeksi ja poistivat rajat asiakkailtaan. Uuden liiketoiminta-alueen ansiosta keskitymme nyt entistäkin paremmin ydinliiketoimintaamme”, GlobalConnect Carrierin toimitusjohtaja Regina Donato Dahlström sanoo.

 

Pohjoismaat ovat yksi verkkoyhteyksien keskeisistä solmupisteistä maailmassa. Verkkokapasiteetin kasvu on alueella voimakkaassa kasvussa COVID-19:n vuoksi ja myös siksi, että Aasiasta ja Venäjältä kulkeva liikenne keskeisiin liiketoiminnan keskuksiin, kuten Frankfurtiin, Amsterdamiin ja Lontooseen kulkee Pohjoismaiden kautta. Lisäksi hyperscalers-toimijat investoivat Pohjolassa suuriin datakeskuksiin, joilla on paljon tarvetta kapasiteetille.

 

”GlobalConnect Carrierilla on paras verkon saavutettavuus Pohjoismaissa ja siksi olemme erityisessä asemassa. Asiakkaamme tarvitsevat yhden kontaktin, ratkaisun ja yrityksen, oli heillä sitten tarpeita Pohjois-Saksassa, Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa tai Suomessa. Verkkomme kattaa koko alueen, mukaan lukien myös tärkeät liike-elämän solmukohdat, kuten Frankfurtin ja Amsterdamin. Näemme hienoja asiakasmahdollisuuksia ja GlobalConnect Carrier voi nopeasti kasvattaa infrastruktuuriaan asiakastarpeiden pohjalta”, Martin Lippert toteaa.

GlobalConnect Carrierilla on toimistot Tukholmassa, Oslossa, Helsingissä ja Berliinissä. Uudella liiketoimintayksiköllä on 350 asiakasta eri puolilla Pohjois-Eurooppaa, ja sen monipuolisiin palveluihin kuuluvat pitkän kantaman verkot, ETH/DIA-yhteydet, musta kuitu, kotelointiratkaisut (tasavirta ja tietoliikenne), sisällönjakoverkot ja infrastruktuuripalvelut. GlobalConnect Carrierilla on kaikki edellytykset kehittyä alansa mieluisammaksi valinnaksi, sillä yhtiöllä on 74 500 kilometrin kuituverkko, 3 300 pääsysolmua ja yli 27 000 neliömetriä tilaa 16 datakeskuksessaan.

 

GlobalConnect Carrier aikoo jatkaa investointejaan infrastruktuuriin ja laajentaa entisestään verkkoaan alueella niin runkoverkon kuin kuituverkonkin osalta. Samaan aikaan se tähtää myös maantieteelliseen laajentumiseen ja yhtiö aikoo vahvistaa läsnäoloaan keskeisissä eurooppalaisissa liike-elämän keskuksissa.

 

Yhteystiedot:

Toni Perez, OSG Viestintä, p. 0400 630 063, viestinta@osg.fi

Tietoja GlobalConnectista

GlobalConnect on johtava teknologian ja tietoliikenteen tarjoaja Pohjois-Euroopassa. Konserni toimittaa end-to-end-ratkaisuja kuidusta pilveen omassa verkossaan, joka koostuu 74 500 kilometrin kuituverkosta ja 22 palvelinkeskuksesta, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on 27 000 neliömetriä. Datakeskukset sijaitsevat Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Pohjois-Saksassa. GlobalConnectilla on 28 000 yritysasiakasta, ja se tarjoaa korkean kapasiteetin kuituyhteyden 302 000 kotiin Ruotsissa ja Norjassa IP-Only- ja Homenet-brändeillä.  GlobalConnectilla on 1 700 työntekijää, ja sen liikevaihto oli 547 miljoonaa euroa vuonna 2019.