Mikä on SD-WAN – ja milloin se on oikea valinta sinulle?

Lukuaika: 3 pöytäkirja.

Hybriditoimisto on tullut jäädäkseen ja asettaa entistä suuremmat vaatimukset yritysten digitaaliselle infrastruktuurille. Verkon ei pitäisi vain toimia – sen on oltava joustava ja turvallinen myös etänä. Yhä useammat yritykset ja organisaatiot ovat ottamassa SD-WANin käyttöön. Mutta mitä SD-WAN tarkalleen ottaen tarkoittaa ja milloin sinun IT-päällikkönä pitäisi ottaa se käyttöön yrityksessäsi?
 

 

SD-WAN tulee sanoista Software-Defined Wide Area Network (ohjelmistopohjainen laajakaistaverkko), ja se on ohjelmistopohjainen verkkopalvelu, jonka avulla toisiinsa liitettyjen laitteiden on helppo kommunikoida keskenään. Yhä useammat yritykset käyttävät SD-WANia verkkoinfrastruktuurinsa ratkaisuna, joten se on yksi markkinoiden nopeimmin kasvavista osa-alueista.

Oletko IT-päällikkönä koskaan miettinyt, onko nykyinen verkkoratkaisusi tarpeeksi turvallinen? Toimiiko se, vaikka yrityksesi kasvaisi? Tai oletko miettinyt, että pitäisi olla älykkäämpi tapa pitää koko yrityksesi yhteydessä toisiinsa? Jos näin on, SD-WAN saattaa olla investoinnin arvoinen.

Jokainen onnistunut verkkoratkaisu alkaa organisaatiosi tarpeiden, riskien ja mahdollisuuksien asianmukaisesta analysoinnista. Alla käymme läpi SD-WANin tärkeimmät edut, joiden avulla saat selkeämmän kuvan siitä, onko se oikea ratkaisu sinulle.

 

6 tilannetta, joissa SD-WAN investointi kannattaa

1. Työskentelet – tai haluat työskennellä – pilvipalvelussa
Mahdollisuus työskennellä kotoa käsin tai muualla kuin kiinteässä toimipisteessä on nykypäivän työntekijöille lähes välttämätön tekijä. Pandemian aiheuttama murros on pakottanut monet yritykset siirtämään tietonsa julkisiin tai hybridipilvipalveluihin suhteellisen lyhyessä ajassa. Jotta voidaan välttyä pitkiltä latausajoilta ja säilytetään silti sama turvallisuustaso kuin ennenkin, tarvitaan hyvin harkittu verkkoratkaisu – jonka SD-WAN voi tarjota.
2. Tietoturva on yrityksellesi olennaisen tärkeää
Kyberhyökkäysten riski kasvaa koko ajan. SD-WAN kaltaisten ohjelmistopohjaisten tietoturvaratkaisujen avulla saat sisäänrakennetun salauksen ja tietoliikenteen priorisoinnin, mikä lisää turvallisuutta merkittävästi. Tämä on erityisen tärkeää, jos haluat pystyä konfiguroimaan seuraavan sukupolven palomuureja ja samalla hyödyntää pilvipohjaisia lähestymistapoja.
3. Suunnittelet kasvua ja tarvitset skaalautuvan verkkoratkaisun
Tarvitsetko liiketoiminnan nopeaa ja samalla turvallista laajenemista? SD-WANin avulla voit nopeasti antaa uudelle toiminnalle vakaan ja turvallisen pääsyn yrityksesi tietoihin ja sovelluksiin. On myös mahdollista luoda ratkaisuja tilapäisille toimipisteille, kuten rakennustyömaalle tai pop-up -myymälään, joissa ei ole valokuitua, mutta jotka tarvitsevat pääsyn internetiin ja sisäisiin sovelluksiin.
4. Haluat priorisoida tietyn tietoliikenteen
Hidastuuko internet, koska yrityksesi työntekijät suoratoistavat videoita tai viettävät aikaa sosiaalisessa mediassa? SD-WAN-ratkaisun avulla voit jakaa kaistanleveyttä erityyppisen liikenteen perusteella. Näin voit varmistaa, että esimerkiksi liiketoimintakriittisillä sovelluksilla on aina riittävästi kapasiteettia ja että ne saavat verkossa korkeimman prioriteetin, kun taas vähemmän tärkeälle liikenteelle annetaan alhaisempi prioriteetti.
5. Verkon hallinta ja näkyvyys on sinulle tärkeää
Oletko kyllästynyt saamaan puheluita siitä, että internet ei toimi, ilman että pystyt itse saamaan yleiskuvaa? SD-WAN sisältää yleensä portaalin, jonka avulla saat yleiskuvan verkon kaikista osista. Sen avulla voit seurata kaikkia sivustoja ja niiden kapasiteetin käyttöä. Näet, toimiiko verkko kunnolla eri toimipisteissä, ja saat yksityiskohtaisia raportteja verkon kokonaissuorituskyvystä.
6. Toimipisteesi sijaitsevat useissa maissa ja haluat säästää rahaa
Verkkoratkaisujen kustannukset voivat vaihdella eri yritysten välillä jopa 80 %. WAN muodostaa usein noin kymmenesosan yrityksen IT-budjetista. Säästettävää rahaa on siis paljon. Jos yritykselläsi on toimintoja useissa maissa ja käytössäsi on VPN-palvelu, voit leikata tilauskustannuksiasi tuhansilla dollareilla, joissakin tapauksissa jopa miljoonilla, siirtymällä sen sijaan SD-WAN-ratkaisuun.