GlobalConnect Group hakee vahvaa kasvua Suomen alikehittyneiltä valokuitumarkkinoilta hyvin sujuneen pilottivaiheen jälkeen

Lukuaika: 2 pöytäkirja.

Digitaalisen infrastruktuurin tarjoaja GlobalConnect Group vahvistaa läsnäoloaan Pohjois-Euroopassa, kun se saapuu Suomen kuitu kotiin -markkinoille. Yhtiö aloitti viime vuonna pilottihankkeen valokuituyhteyksien myynnistä pääkaupunkiseudulla. Pilottihanke sujui menestyksekkäästi, ja yhtiö sai lyhyessä ajassa useita tuhansia suomalaisasiakkaita. GlobalConnect aikoo laajentaa entisestään toimintaansa Suomessa ja sen tavoitteena on saada 30 000 uutta asiakasta vuoden 2023 aikana.

GlobalConnect aloitti kaikessa hiljaisuudessa toimintansa Suomen kuitu kotiin -markkinoilla viime vuonna. Menestyksekkään pilottivaiheen jälkeen yritys on päättänyt vakiinnuttaa toimintansa Suomessa ja myös laajentua. Tilaa uusille toimijoille on, sillä Pohjoismaista Suomessa on alhaisin valokuituyhteyksien peittoaste, vain 40 %. Ruotsissa penetraatioaste on 93 %, Norjassa ja Tanskassa 70 %.

”Olemme seuranneet Suomen markkinoita jo pitkään ja olemme erittäin iloisia, että voimme viimein tuoda täyden valokuitutarjontamme myös Suomeen. Näemme täällä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia”, GlobalConnect-konsernin toimitusjohtaja Martin Lippert sanoo ja jatkaa:

”Laajeneminen Suomeen sopii strategiaamme hyvin, sillä haluamme hyödyntää olemassa olevaa valokuituverkkoamme mahdollisimman paljon. Tarjoamme nyt kaikissa toimintamaissamme vahvojen ja monipuolisten yrityspalvelujen lisäksi myös kuitu kotiin -palveluja. Tämän ansiosta niin kuluttajat, yritykset kuin organisaatiotkin pääsevät hyötymään laajasta valokuituverkostamme ja siihen liittyvistä palveluista.”

GlobalConnect toimii jo ennestään Suomessa yrityksille tarkoitettujen valokuituratkaisujen markkinoilla. Se tarjoaa lisäksi kuitu kotiin -yhteyksiä Ahvenanmaalla IP Connect -nimellä. Yhtiö aikoo hyödyntää Suomeen laajentumisessa kokemustaan laajoista valokuituhankkeista Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Pohjois-Saksassa.

”Suomessa on hyvin kehittynyt mobiiliverkko, minkä vuoksi moni on riippuvainen mobiiliin perustuvista laajakaistaratkaisuista. Me uskomme, että optinen kuitu on nyt ja jatkossa paras tapa hoitaa datayhteydet. Verkon vakaus ja riittävä datakapasiteetti ovat yhä tärkeämpiä yhteiskunnalle, ja myös kodeissa vaaditaan yhteyksiltä entistä enemmän. Siksi Suomen nykyinen tilanne ei mielestämme ole kestävä”, toteaa Global Connectin kuluttajaliiketoiminnasta Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa vastaava johtaja Charlotta Rehman.

GlobalConnect on solminut useita aiesopimuksia suomalaisten alihankkijoiden kanssa, jotta voimakkaat laajentumissuunnitelmat pystytään toteuttamaan menestyksekkäästi. Lisäksi yritys on palkannut Suomen laajantumista tukemaan teknologia-alalla pitkään työskennelleen Pekka Sallisen.

GlobalConnect yhdistää yli 700 000 kotia Pohjois-Euroopassa hyödyntäen laajaa 150 000 km:n kuituverkkoaan. Pohjoiseurooppalainen yhteyksien toimittaja aikoo kiihdyttää Suomen toimintojaan tulevina vuosina ja sen tavoitteena on, että Suomi saavuttaa valokuidun peittoasteessa muut Pohjoismaat mahdollisimman nopeasti.

Tarkista valokuidun saatavuus osoitteellesi